Трава пожухла, сiре Небо, тiнi

Катерина Жебровська
Д.Шостакович (1906-1975), квартет №8 до мінор,
тв. 110 (1960), оркестрова версія.
Національний камерний ансамбль
«Київські солісти», В.Сіренко

Трава пожухла, сіре Небо, тіні,
Сичить напасть, сміється чорнота,
Йдуть пристрасті, розбурхані й застиглі,
Не може з ними впоратись Земля…

Жахи й страждання сунуться роями,
Ховаються у закутках, сопуть,
Вкриваються не-чистими словами,
І у спільнотах безладом живуть.

Загнала втома стогін вглиб, у груди.
Скрипить Життя, не знає: що й куди?
… Прокинулись, нарешті, Божі Люди,
І в Світлі загасає страх біди…

25.06.2013