Младостта не е моята възраст

Мария Шандуркова
*** 
Младостта не е моята възраст...
Защитена съм от ударите на красотата.
Не усещам камшиците на мъжките погледи.
Време е да си издигна паметник –
пиедесталът на мъдростта ми прилича.

Край мене ще се спират влюбени,
ще се целуват и обичат,
а аз, разнежена и развълнувана,
невидима пред тях ще коленича,
тъй както камъкът пред извора бълбукащ.

©Мария Шандуркова