Игорь Сукачев, Десять тысяч километров, English

Вячеслав Четин
Личная оценка: 5\5

http://youtu.be/LAegM2***Gs
(в ссылке вместо звездочек подставьте латинские буквы "x", "y" и "e"))))

We’re divided with ten thousand kilometers,
Railway stages, platforms all the way and rains,
Hoary peaks of silver clouds and flocks of wind gusts…
But I’m going to be back soon, only wait…

Where I’m now, there are old ducks with steamed potatoes,
There are sunflowers, husking into paper cones,
There are frilly fretted windows and bast baskets,
There are local husbands, burning roll-your-owns.

I have spilt myself by tea around a tumbler,
I’m a column in a last day’s black-and-white,
I’m a short stop, an emergency brake handler,
I’ve become the Moon, a forest and wire lines.

We’re divided with ten thousand kilometers:
Mornings, platforms, farm houses in the dark…
Only soon a greyish wrapper of a letter
Will deliver me closer to your heart.


***

Между нами десять тысяч километров,
Всё перроны, перегоны, да дожди…
Горы белых облаков и стаи ветров,
Но я скоро уж приеду, подожди…

Там, где я, бабульки с пареной картошкой,
Там подсолнухи осыпались в кульки,
Там мохнатые окошки, да лукошки,
Там палят свои цигарки мужики…

Расплескался я чайком вокруг стакана,
Стал вчерашнею газетной полосой.
Я — стоянка 5 минут, рычаг стоп-крана,
Я стал лесом, проводами, да луной…

Между нами 10000 километров,
Утр, перронов, и деревень во тьме…
Но уж очень скоро, в сереньком конверте,
Я приеду и прижмусь к тебе.