Купаюсь с голубями... Марго Метелецкая

Злата Устова
Красавчик-ветерок меня коснулся,
Не обняла его я, растерялась,
И не поверила – какая жалость,
Волнению мальчишеского пульса.

Теперь ищи-свищи повесу в поле,
Осталась только лужа с голубями…
Но я беззвучно шевелю губами:
Спасибо, что унёс осколки боли!

И буду, лёжа на умытых травах,
Считать в июньском небе крошки-тучки,
Себя не дам я жалости замучить,
Прочь из души, ненастье и отрава!

Пью тишину иссохшими губами...
Плещусь в июньской неге... с голубями…

*

Який вродливий вітерець торкнувся -
Як жаль, що враз його не обійняла?
Напевно, віри в мить оту не йняла,
Що він до мене лагідно горнувся?

А бач - тепер шукай, гульвісу, в полі! -
Лиш голуби лишилися в калюжі...
Та утікач мій настрій не спаплюжив -
Забрав з собою відчаї та болі...

Негайно навзнак в вимиту травичку -
Лічитиму хмарки в червневім небі -
Не дам снувати жалості ганебній,
Геть із душі і машкара, і мжичка!

Ковтаю тишу спраглими губами...
В червневім просторі...купаюсь з голубами...

http://www.stihi.ru/2013/06/30/6734