Туннель

Ляля Стрибная
                Красимир Георгиев
ТУНЕЛЪТ

Сбогувам се с тялото си, разтварям се в ефира
и тръгвам на път.
Нагоре, напред.
Просветва златният диск в дъното на тунела.
Душата ми се лута между началото и края на пътя,
а демоните я съветват:
„Не се обръщай!”, „Не спирай!”
      
               
                Ляля Стрибная
Туннель
 
Душа вне тела.
Взлёт или падение?
Вверх к свету
Или в темень дна?

Туннель - лишь дверь?
А может путь
В забвение.
И навсегда!