Чому дав ти, Боже, що мен не гоже?

Григорий Талат
Чому дав ти, Боже,
Що мені, не гоже?
Що із цим дарунком,
Буду я робить?

Де би запозичить,
Мені те, що личить;
Що навколо люди,
Мали б оцінить?

Буде так, як буде…
Ми всього лиш люди.
Але ще одно я,
Хочу попрохать:

Може, колись згодом,
Даси мені розум –
Той дарунок буду,
Дуже цінувать.