Каламбур на беларускай мове - 61

Леонид Ганчаров
Каламбур  пра  сон  Ігара

Спаў, зняможаны, і бачыў   ІГАР   СОН:
У Парыжы ён з Янінай - І   ГАРСОН
Кажа Ігаравай жонцы: "ПІ,  ЯНІНА,
Ну, а потым папрашу -  за  ПІЯНІНА."
Жонка грала, а спявачкі  ДЗВЕ   РЫПЕЛІ,
Наліваў гарсон віно, а  ДЗВЕРЫ   ПЕЛІ.
*****

Каламбур про сон Игоря

Спал, измождённый, и  видел  Игорь сон:
В Париже он с Яниной - и гарсон
Говорит жене Игоря: "Пей, Янина,
Ну, а потом попрошу - за пианино."
Жена играла, а певицы две скрипели,
Наливал гарсон вино, а  двери  пели.