Воспоминания моего отца

Екатерина Дикалова
Вельмі цяжкі ўспамін пра вайну:
Боль, пакуты, гаротныя з'явы.
Не дай Бог вам пабачыць у сне, наяву
Таго, што было перажытае намі.

Пажары, голад, холад і нястача -
Ўсё зліваецца - успомніць не магу.
Дымок вуглёў - сляды радзімай хаты.
Урэзваюцца ў памяць, здаецца ўстану - пабягу.

Няхай усё застанецца ў мінулым,
Хай будзе мірным лёс у дзетвары.
Няхай усіх ярчэй сагрэе сонца,
Хай радуюцца людзі на зямлі!

02/04/2013