Шевченкова Земля

Лара Максименко
                Дніпровські хвилі і печаль німа,
                Що огортають душу без упину,
                Моя Земля оспівана в піснях,
                А я, твоя щастливая дитина.

                Крилатий вітер верби розхиля,
                Та дивоцвіт пахучої калини,
                Що вабить очі, і приходить в снах,
                І зеленіють коси в горобини.

                Вросі сховався коник зелененький,
                Он пролетів лелека через гай,
                Воркочуть голуби на гілочці тоненькій,
                Це все мій рідний найдорожчий край!

                Тарасова гора в зеленім цвіті,
                І заповіт його через віки,
                Пройшли крізь покоління, наче діти,
                Його святі віршовані рядки!

                22.06.2008р.