Лiтом на свiтанку

Владимир Солошенко
Мені юним сподобалось літо,
На світанку, раніше Зорі,
Засвищу я в житах перепілкам.
Зачарують їх трелі мої.

Свист мій був так до їхнього схожим —
Вже щебечуть близенько мені.
Як приємно тим ранком погожим
Заспівати пташині пісні.


Чую я дзвінкі співи синиці
Та ранкові пісні солов’я.
Здавна мною любимі всі птиці,
Живемо, як єдина сім’я.