Життя

Таня Задорожная
Життя – вода річок буремних,
Нестримний водяний потік.
Хтось потопає в хвилях сильних,
Хтось виринає часом з них.

Хтось може й зовсім не потрапить
У піну гребнів тих страшних.
Для когось хвилі гладдю стануть,
Й він попливе в човні по них.

Життя – це мить, відрізок часу,
Який людству дано прожить.
Хтось й так радіє, а хтось плаче,
Що час не може зупинить.

Та мало хто з людей бажає
Сприймати світ таким, як є,
І бачити усе прекрасне,
І не робити щось лихе.

А хтось усе змінити хоче,
Та то лише слова пусті!
Дивитись треба далі носа,
А хто не робить так – сліпі.

Вони не бачать окрім себе
Нікого більше на Землі,
Задовольнять свої потреби
І відмітуть в бік інший всіх!