В рш на байку Г. Сковороди Орел черепаха

Таня Задорожная
Політ Орла в блакитній вишині
Привабив погляд однієї Черепахи –
Вона подумала : «Чому б мені
не спробувать земне тяжіння подолати?»

І якомога вище заповзла,
Та звідти полетіла, хоч була безкрила.
І потягнула вниз її земля.
Вчинивши так, життя своє Вона згубила.

І хтось поважний з черепах гукнув: -
«Назавжди пропадай воно, оте літання!
Сам сатана його таким утнув,
Загинула навіки черепаха!»

Орел сидів на дубі й слухав осуд,
Тоді промовив так: - «Померла черепаха
Не від того, що набувала досвід,
А від того, що шлях не той обрала».

А повзання не гірше од літання,
І мати кожного зродила до свого.
Лише належну обирайте справу,
Тоді оточить вас і щастя, і добро.