Нарада. На Украине. 1920г

Юрий Пятибат
-Пан полковнык! Що за лыхо?
Пидозрило стало тыхо!
Кулэмэты замовчалы...
Чы "чэрвони" повтикалы!?

-Так, хорунжый. Подывыся.
И швыдэнько повэрныся.
Та склыкаемо нараду:
Щоб нэ вдарылы нас ззаду!

Раптом, чуты канонаду!
Поруч десь лягли снаряды.
Мчать по вулыци стрильци!
"Стий! Куды ж вы, молодци?-

Пан хорунжый им волае
И шаблюкою кружляе!-

Хлопци! Стийтэ, нэ тикайтэ!
Кулэмэт сюды давайтэ!
Тых "чэрвоных" нэ багато,
Розсыпайтэсь вси по хатах!"

Та його нихто нэ чуе,
А бижыть и так миркуе:
"Обийшлы "чэрвони" ззаду!"
"Запизнылася" нарАда*! (от авт.)

*НарАда-укр., совет, совещание.