Моё небо

Просто Дорота
Моето небе

Явор Иванов
 
Като лъч си през деня,
като ангел през нощта,
за мене ти си бог,
на тоя свят широк.
 
Покриваш цялата земя
и през деня, и през нощта.
Красивата ти светлина,
ме изпълва с радост и тъга.
 
Тъга, че ти просто си едно небе,
което няма разум и сърце.
Но ти си моето небе,
което гледах, като бях дете.



МОЁ НЕБО

Днём ты лучиком блестишь,
словно ангел ночью бдишь,
по мне ты- просто Бог
средь жизненных дорог.

Тобой объята вся земля,
пусть солнце светит, пусть луна.
Твою мне видеть красоту-
вселяет радость и тоску.

Ведь жаль, что ты- лишь небосвод,
нет сердца, разума, забот.
Но ты- моё. Сомнений нет.
Тебя я вижу с ранних лет.