Звёздочка вечерняя...

Татьяна Школяренко
Зіронько вечірняя, солов'єм не клич.

Місяць посміхається — журно хлипа ніч.

Бо ж не вийду в зелен сад до схід сонця я.

У чеканні задрімала на віконці я.

Десь поїхав мій миленький погулять на Січ.

Тепер рученьки ламаю: плачу день і ніч.

По тобі журитися буду до пори,

Поки не покажеться кінь із-за гори.

Не зовіть, подруженьки, ви у гай гулять.

Мене пісні й танку запал вже не звеселять.

Квіти у віночку в'януть без води,

Так й моє серденько в'яне, в'яне від журби.