полэ

Наталия Панова 2
(Песня написана в Путивле)

Полэ, мое полэ!
Нэма тэбэ краше!
Тяжэлэнька доля
Сэлянськая наша. 
Полэ, мое полэ
В нэбо простыралось.
Нашей силлю-потом
Зэмля пропыталась. 

Войин спыть у поли
Всимы позабытый,
Скилькы було боли,
Кровушки пролыто. 
Полэ як былына,
Ни киньця, ни краю,
Кожною былинкою 
Витэр в поли грае. 

Де б ты тилькы нэ був –
Витэр писэнь повен,
Пидспивуе нэбо
Колокольным дзвоном. 
Полэ, мое полэ –
Колосяться нывы.
Мабуть божа воля –
Буть таким красивым.