Край блакiтных азёрау

Владимир Шульговский
Край блакiтных азёрау
Край чароуных лясоу
Васiльковых прасторау
I магутных зуброу

Край прыгожы i чысты
Зямля нашых бацькоу
Цэрквау край урачыстых
ды iльняных палёу

Жураулi у тваiм небе
На сустрэчу вясны
Прывiтальная песня
Iх чуваць у вышынi

Хай ляцяць яны у вырай
Застануся я тут
Закаханы я шчыра
У бацькоускi свой кут

Мне не трэба Ню-Ёрку
I Парыжу не трэба
У Радзiме я толькi
Адчуваю патрэбу

Ад мяжы да мяжы
Васiльковы абрус
Век у шчасцi жывi
Родны край-Беларусь.