Среди ослов. Рубаи Авиценны Абу Али ибн Сино

Темур Варки
Среди невежд, где каждый мнит: Он - первый
Светила, - в самомнении пещерном,
И ты ослом будь. В обществе ослином
Кто не осел, - у них кретин неверный.

Бо ин ду – се нодон, ки чунин медонанд,
Аз jаhл, ки донои jаhон ононанд.
Хар бош, ки ин jамоъа аз фарти хари,
Hаr ки на хар аст, кофираш мехонанд.