И само твоите очи

Радко Стоянов 2
Небе, луна, мечти, цветя,
сърца щастливи, запленени -
слова са туй на любовта,
на вечните звезди засмени.

Душата с вяра се теши,
сърцето жар гореща крие.
Тъй често в пътя си грешим,
но пак надежда търсим ние.

И само твоите очи
без думи като слънце греят.
Със тях животът не горчи,
защото светли химни пеят!