Ключ

Ласка Александрова
Когато те няма
е тишина.
Дори щурчетата немеят,
а там вътре,
вляво в мен,
пеперуди блъскат,
блъскат
с копринените си крилца.
Как да им отворя,
за да излетят,
като ключът
е в теб...