Времето тече...

Римма Азати
Годините минават. Остарявам...
И всичко остарява в този свят...
Дори за нещо и да съжалявам,
не мога да се върна аз назад.

Разбирам напоследък: не е нужно
да философствам... Времето тече...
Не можеш да го спреш дори на ужким.
То - времето със себе си влече.

Тъй заедно надничаме в безкрайност.
Престава да ни плаши старостта.
Привличат ни и неразкрити тайни
и новите пътеки на света.

0ч.50 мин., 05.08.2013 г.