НЕТ СЛОВ

Юлия Донева
ВИКТОР ТАРАБУРИН  2

Мне сегодня захотелось жить,
Захотелось так, как никогда.
Словами это трудно объяснить.
Слова нужны порою не всегда.

Бывают же моменты озарения:
Душа и тело просятся в полёт.
Но пресловутое земное притяжение
От грешной оторваться не даёт.

 Превела на Български:  ЮЛИЯНА ДОНЕВА

НЯМАМ ДУМИ

Прииска ми се днеска да живея,
така ми се прииска, както никога.
С думи трудно ще го обясня -
думи нужни са понякога, но не винаги.

В мен дойде моментно озарение:
тяло и душа се впускат в полет.
Но прословутото земно  привличане,
от грехове, не позволява  ми да се откъсна.