забутого поля кварталик

Юрий Лазирко
зів’ялого літа зупинка
закинуті квіти-будинки
забутого поля кварталик
життя комашиного ралі

тремтіли на сонці росинки
за вітром плелись павутинки
як очі порожньої зали
кульбаби лисіли й лякали

губилися в небі волошки
їм згуби не шкода нітрошки
дзвіночки джмелем не гуділи
пустішало макам у тілі

позносило дах материнці
німиця розкинула бильця
чіплявся за рів подорожник
бо йти по щебінці неможна

вели цвіркуни перекличку
із мальви повстала капличка
не видно на ній богомола
та Бог з ним обійдеться поле

всідалося сонце при бабці
їй крильця втомилися з танцю
на стебла влягалися хмари
мов загнані вівці в кошарах

здавалася мова сухою
у поля що спало з рікою
шукав парасольку кварталик
очима порожньої зали

аж місяць побіг по травиці
зайшов до пустої каплиці
обняв скільки зміг притулився
за в’янучий цвіт помолився

і стало так любо і жаско
бо правда затьмарила казку
бо все що на світі з любові
початок заглада і сповідь

9 Серпня, 2013