Възлюбеният - 4

Радко Стоянов 2
Очаквам те, моя невясто любима!
Очаквам те от нежността запленен,
тъй както вълшебница неповторима,
тъй както Зорница на новия ден.

Ах, ето - потичат безброй аромати,
в градината моя цветята цъфтят,
но даже и царските златни палати
пак вярната обич не ще заменят!

Ти извор градински си, медена пита
и благоуханен ливански нектар.
О, мойта невяста е с мене честита,
че тя ми е най - скъпоценният дар!

Щом думи за обич и вярност изричаш
когато към утрото  с Бога вървиш,
сърцето ти пее, защото обичаш,
мечтите ти пеят, защото гориш!