Спека

Алла Любарец
            Світлій пам"яті бабусі Одарки.

  Спека , спека ,спека ,
                у  гнізді  лелека .
Маленька  хатинка ,
                біла , як  хустинка ,
Яку бабуся мала,
                та дуже вправно прала. 

 А у садочку вишня ,
                вродлива та рясна ,
Та старенька яблуня ,
                родюча та красна.

 Де ти моя бабцю ,
                на городі мабуть?
Наробилась добре -
                городина вабить :
Зелена цибуля ,
                гарбуз , огірочки ,
Картопелька гарна -
                піде до грибочків.
Восени капусту
                треба шинкувати.
 Але така спека -
                гайда  спочивати!

 Та це не про бабцю,
                до снаги їй спека,
З дитинства працьовита,
                до чого тут безпека?!

 І знову літо , спека ,
                лише    нема  лелеки .
Не мащена хатинка ,
                пожовкла ,як хустинка .
Віконця - оченята,
                "зажурені хлоп"ята ",
Бо тільки спека ,спека,
                а бабця вже далеко...


       Спека-жара