Шевченко

Любовь 10
                Як умру, то поховайте
                Мене на могилі
                Серед степу широкого
                На Вкраїні милій,
                Щоб лани широкополі,
                І Дніпро, і кручі
                Було видно, було чути,
                Як реве ревучий.
   
Шёпот Днепра под горою Тараса.
Если поднимешься вверх - 
Взору предстанет могила Тараса,
Что завещал сам поэт.
Если бы знал он, как чтут его волю,
Накрепко помнят завет,
Как бы забилось сердце лихое,
Очи исторгнули б свет…

 
На снимке атопортрет Т.Г. Шевченко