Ти си прекрасна

Радко Стоянов 2
Ти си прекрасна, невясто възлюбена!
Ти си усмивка и слънце, и рай!
Ти си надеждата светла събудена,
ти си любов без начало и край!

Колко красиви са само нозете ти,
колко красиви са твойте ръце!
Колко са нежни и топли очите ти,
колко пламтящо е твойто сърце!

Ти си зората на дните ми пролетни,
пръстен венчален, безценен си ти!
Ти си мечтата на птиците прелетни
и като слънце ликът ти блести!

О, погледни ме с очите божествени,
да засияят звездите добри!
Химни да екнат в небето тържествени
и любовта нека вечно цари!