Ходай нэрсэ язгандыр

Фаниль Асфаров
Бу доньяда бер кемдэ бит.
Бэлэдэн сакланмаган.
Туганда ук мангаена.
Булачак бит язылган.

Тырышканга бирсэ бирэ.
Кемгэ нэрсэ язгандыр.
Хэерлегэ генэ булсын бит.
Ходай олэшкэн янгыр.

Булачак авырлыкларнын.
Йомгаклары сутелмэгэн.
Хэерлэр генэ бит биреп.
Беркемдэ котылмаган.

Булганнарны кичерербез.
Биктэ авыр килсэдэ.
Ин остенэ кутэрербез.
Чилэк тулы коянтэ.

Кунеленне тошермэ  син.
Куркып юлларда йормэ.
Язмышларын булачак бит.
Уена кайгыга кертмэ.

Тузэлмэгэннэр сыгыла.
Рэхмэтлэрен курмичэ.
Тузан булып таралалар.
Бер эздэ калдырмыйча.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Гомер юлын, гомер юлын.
Гомер юлын урадым.
Башны иеп, качып йореп.
Язмыштан кимсенмэдем.