Какой ты тёплый... Из стихов Людмилы Юферовой

Римма Батищева
на http://www.stihi.ru/2013/08/06/198

Ах, ветер августа, какой ты тёплый!
Меня целуешь, гладишь по щекам.
Касанья шёлка... Сердце моё терпнет,
улыбка пробегает по губам.

Печёшь упрямо балки и овраги
и гонишь птиц, что бродят по стерне.
И строят замки облака-бродяги,
из окон солнце посылая мне.

С тобою степь не ведает простуды
и тихо грезит в дымке голубой...
Скажи, мой август, что со мною будет?
С моею перезрелою судьбой?

О, ветерок мой, быстрый, легкокрылый!
Приляг, скрипач, о, дивный виртуоз!
Я сказку летнюю ещё не отлюбила.
Мне сладок винный августа наркоз.

            11.08.2013

Людмила Юферова

Який ти теплий, вітрику, у серпні,
Твої цілунки – ніжність на щоках!
Від дотиків шовкових серце терпне,
І посмішка тріпоче на вустах.

Ти вперто смажиш вибалкові схили
І жайворонків гониш зі стерні.
А в небі хмари замки спорудили,
З відкритих вікон сонце шлють мені.

З тобою степ не відає застуди,
В серпанку снить у гордій самоті...
Скажи мені, що буде, що ще буде
В моєму перезрілому житті?

О, вітрику, бентего легкокрила!
Приляж, мій віртуозний скрипалю!
Я ж літню казку ще не відлюбила
Й вино серпневе в душу тільки ллю!