Карпатськi замальовки

Людмила Журавская
Копи духмяного сіна -
Підсумок щедрого літа.
Гріє боки полонина
В стрічечках стиглого жита.

Вище стежини - чорниці,-
Поряд лапаті смереки
Ховають в вітах синиці,-
Колами в небі - лелеки.

В хащах гірські потічки
Пісню дзвінку виводять,-
Звиваючись мчать до річки,
Де очі з розуму зводять.

Із полонини знову
Пісні вітри приносять,
І я вивчаю їх мову,
Щоб знати, що зараз просять.

Бачу як на світанку
Трави шовкові косять.
В море цвіту пірнають
Ці блискавиці - коси.

Копи духмяного сіна -
Підсумок щедрого літа.
Гріє боки полонина
В стрічечках стиглого жита.

  ЛЮДМИЛА ЖУРАВСЬКА