Украiнка

Галина Полищук Ярмульская
                УКРАЇНКА
               
                Народилась в Україні-
                В калиновім краю,
                Де лелеки прилітають,
                Де пісні співають.
                Гнуться верби і тополі,
                Явір біля річки
                Йде по березі дівчина,
                Звуть її Марічка.
                У вишиванці дівчина
                Долю зустрічає,
                Стан високий, синьоока,
                Козака чекає.
                Та не прийде козаченько,
                Поїхав до війська.
                Захищати Батьківщину,
                Й молоду дівчину.
                Кущ калини біля тину
                Рясно червоніє,
                А в дівчини молодої
                Серденько вже мліє.
                Ой, калино моя люба,
                Яка ж ти червона,
                Ти скажи мені калино,
                Чому гіркі грона?
                Постояла біля тину,
                Пісню заспівала,
                Про доленьку дівочую
                Й сльози витерала.
                Ой,калинонько червона,
                Доле ж моя, доле,
                На вишиванці у мене
                Грона калинові.
                Вишиванка дуже гарна
                Й намисто рясніє,
                Це ж вишила мені ненька,
                Мені серце гріє.
                Україно калинова,
                Вишитая ненька,
                Візерунком вишивала
                Я тебе рідненька.
                2012рік.