Р. Бротиган. Беспокоюсь о твоих помидорах

Дюринг Евгений
Смотрю на твои помидорные кусты.
Ни тебе, ни мне не нравится, как они
     растут.
Пытаюсь придумать, как им помочь.
Изучаю их. Что я знаю о помидорах?
Предлагаю: «Может быть, добавить
     нитратов?»
Но я ничего не знаю и просто болтаю
о них. Я не стыжусь этой болтовни,
     как и они – отсутствия роста.

––––––––––––––––––––
R. Brautigan. "My Concern for Your Tomato Plants"

I stare at your tomato plants.
You're not, I'm not pleased with the way
     they are growing.
I try to think of ways to help them.
I study them. What do I know about tomatoes?
     "Perhaps some nitrate," I suggest.
But I don’t know anything and now I've taken
to gossiping about them. I'm as shameless
     as their lack of growing.