Благовещение

Николай Сербский Святитель
О дивное благовестие: радуйся, Пречистая,
                Христа нам родившая!
О радостная весть: радуйся, Девица,
                Светлая Голубица!
Радуйся, Мария; радуйся, Благодатная,
                Дверь златая!
О Купина лучезарная, неопалимая,
                Света нового Заря!
Гавриил глаголет и сам радостью сияет,
                Благовестие вещает!
Благовестие сказует- небо все внимает,
                Твоя душа трепещет, обмирает!
Храму Ты служила, Богу себя предала,
                Сама храмом стала!
Радуйся, Пречистая, небесная Невеста,
                Злат престол, Царево место!
О радуйся, Кроткая- Кроткого ты родишь,
                Миру Возродителя!
Радуйся Послушная- сам Бог Тебя послушал,
                Славой увенчал!
Радуйся, Умиленная- умиление стяжавшая,
                Духом осиянная!
Радуйся, ничего не имущая- и всех богатейшая,
                Солнца светлейшая!
Испроси нам радость у Сына Твоего, Христа,
                О Дева Пречистая!