Пшениця та жито

Галина Полищук Ярмульская
                ПШЕНИЦЯ ТА ЖИТО

                Колоситься пшениця та жито
                Квітують поля край села,
                Так серцю примно та любо,
                Дивитись на рідні поля.

                А поле, широке синіє,
                Волошками все зацвіло,
                Душа моє й серце радіє,
                Я ж бачить хотіла його.

                Курнії дороги далекі,
                Ведуть мене знов до села,
                На зустріч ідуть мої рідні,
                Зустріти мене край села.

                Стояла в полі криниця,
                Водичку ми з неї пили,
                Тож висохла тая криниця,
                Ніхто й не підходить туди.

                Стежиною йду через поле,
                До рідного дому батьків.
                Я в серці з любов'ю навіки
                Пригорну до грудей земляків.