Черевики

Микола Щома
Черевики

Не купив я черевиків
Дай запробую твоїх,
Вони виглядають
красивіше
на ногах моїх...

Хто підтримати бажає,
хай внесе свого гаранта!
Тоді зможу я купити
черевики нові -- А це,
до першого світанка.

Ніч перейду
-- не турбуйтесь...

Черевики не взуття потрібне!
Краще, люди примітивні,
босими ногами
по розбитих мріях та й
по сирій землі ходили.

Ніч поза ночі
Самі собою
-- без черевиків,
своїми рками переносили.

Ночувати, ось то справа!
Відпочити спокійний куточок.
Черевики досягнути
-- апогей жіночий!
Дівчат варіант, не рід робочий.

Не купив я черевиків
-- Грошей нехватило.
А чоботар не закінчив працю --
Зламалося його шило!..
Ось чого мене життя навчило...