Хлющ

Любовь Кононенко-Грицюк
Вечірні сутінки шовкові
Не чують шепоту беріз
Заблудний вітер у діброві
Безпечно хусткою повис.

Здається зараз хлине злива
Бо хмурять брови небеса
Мигоче в жовтім переливі
Його розплетена коса.

Гучне нашестя гуркітливе
Не в міру сирості  несе
Бо сонце, мов дівча вродливе
Зацілувало геть усе.

Бентежна з присмутком хвилина…
Мені знайомий цей поріг
Чекаєш пестощів краплину
Та потім хлющ збиває з ніг.
                21.08.2013