Хлiб

Галина Полищук Ярмульская
                ХЛІБ
               
                Трактористи всі в полі працюють,
                Орють поле у день та вночі,
                А жінки буряки обробляють,
                Щоби чай був солодкий завжди.

                Зеленіють поля мої рідні,
                Червоніють там маки в житах,
                Колоситься там жито й пшениця,
                І лунає там пісня в полях.

                Без села не можливо прожити,
                Бережімо його як життя,
                І без хліба, також не прожити,
                Як матусі без свого дитя.

                Буде хліб на столі в кожній хаті,
                А до хліба картопля з сальцем,
                Випікайте смачні короваї,
                Та співайте весільних пісень.