***

Снежина Христова
Потърси ме - намери ме,
чакам те в нощта.
Светлината донеси ми,
празника в света!

Дълго лутах се,зовах те,
векове мечтах.
Плачат в мене ветровете,
бурята зоват.

Бързо,ураган,грабни ме,
отнеси мраза,
в танц развихрен превърни ме,
слей ме със света!

Да изчезнат изнемога,
глуха нощ,сълзи;
на безкрая светъл с Бога
равен ти бъди!