***

Снежина Христова
Безпътен си -
то значи сам.
Не можеш да намериш другите,
към тебе те не търсят път.
Безпътен си -
за тях ти нямаш път,
за теб един остава -
от себе си към себе си.
Най-дълъг път,
заключен в крепостта
на твоите лутания.
Безпътен си-
не значи слаб!
По-трудно ли е в лабиринта
да видиш вярната следа?
Безпътен си -
то значи търсиш.
А може би си просто спрял?!
Ти спрял ли си? -
Бог да е с теб!-
Тук спират само мъртвите.