Повертайтесь додому!

Юлия Штундер
Прилітають лелеки
Із далекого краю,
Десь у лісі далеко
Гучно чути:"Кохаю!"

Ніжний спів соловейка,
Тихий шелест діброви,
В'ється стежка тихенько,
Десь далеко у гори.

Тече стрічкою річка,
І колишуться віти,
Молода вже дівчина
Заплела в коси квіти.

Прилетіли з далеку
Вже до рідного дому
Журавлі і лелеки, -
Впізнаю рідну мову.

Найрідніше все в світі
На землі цій єдиній,
Батьківщини ми діти.
Що ще треба людині?

Хай наповняться щастям,
І до кожного двору
Прилітають, мов птахи.
Як лелеки, додому.

Не забудьте ніколи
Рідний дім, рідну мову,
А як втратите знову -
Повертайтесь додому!