Зоряна нiченька

Галина Полищук Ярмульская
                ЗОРЯНА НІЧЕНЬКА

                Ясная зоряна ніченька,
                Світить мені вночі.
                В темном морі в човнику,
                Важко мені на душі.
                Зоряна, ясная ніченька,
                Тихо шепоче мені,
                Гарная, милая дівчина
                Душу зігріє тобі.
                Ой, ти козаче, мій соколе,
                Волю візьми в свій кулак,
                Скоро зустрінешся з долею,
                Гарний, міцний ти козак.
                Ти захищатимеш рідную,
                Землю святішу й святу,
                Ти захищатимеш любу
                Матінку рідну свою.
                Зорі осяють доріженьку,
                Вказує місяць твій шлях,
                Зорі дарують омріяний,
                Ніжний рясний зорепад.
                Доля твоя йде до зіроньки,
                Гарний чумацький твій шлях.
                Будеш навіки щасливий ти,
                Щирий ти вірний козак.