На перервi в коридорi

Юлия Штундер
На перерві в коридорі
Якось друг і каже Вові:
"Ти на Аню не дивись,
На Марині ти женись.
Будеш мати без мороки
Ти шпаргалки на уроках,
Відповіді всі дарма,
Бо відмінниця вона."
Вова наче і повірив
Каже:"Треба перевірить.
Тільки сам на ній женись,
Швидше,друже не лінись,
Я і так тоді дарма
Спишу в друга-свояка."
А Оленка підслухала
І тихесенько мовчала,
Та не втрималась в ту минь,
Як Івасик хтів женить:
"Її за Вову?Боронь Боже!
Вова мій! Я з ним в дорозі
Йшла до школи, й на морозі,
Він портфеля мені ніс,
І до мене вже доріс!"
Отака тобі картина:
В класі третьому дитина,
За чужими вже плечима
Шлях вишукує легкий