Бэхетле бала чаклар

Альфира Зайнутдинова
Рятамак авылы бик зур,
Тирэлэп алган таулар
Шунда узды безнен тату,
Бэхетле бала чаклар.

Сандугач балалары сез,
Диеп сойде апалар,
Чогендер утап йорибез,
Булышабыз аларга.

Ял иткэндэ жыелалар,
Без куябыз тамаша,
Чын йорэктэн елмаялар
Янган битлэр кояшта.

Яулыклардан пэрдэ ясап
Чакырабыз концертка,
Шигырь сойлэп, жырлар жырлап
Лаек булдык алкышка.

Сулле буе бигрэк матур,
Анда уйнарга рэхэт
Кайда инде ойгэ кайту!
Сизелми утэ сэгатъ

Пешерэбез тэм-томнарны,
Эумэлибез балчыктан,
Онытканбыз бар доньяны,
Гамьсез инде балачак!

Тошкэн эби су буена,
Кулында сыек-чыбык,
Йогерэбез ойгэ таба,
Тыкырык буйлап чабып.

Сагындыра бала чакнын
Шул кунелле чаклары,
Казан исемне  урамнын
Ойлэре, бакчалары.
2001