Сабырлар гына тузэр

Фаниль Асфаров
Елмай алмам, елмай бэгърем.
Елмай мина йорэк кисэгем.
Елаган чакларын уткэн.
Мин булырмын синен терэгем.

Куз яшьлэренне курсэтмэ.
Кояшка да, айга да.
Елмаеп утсен гомерлэр.
Сойгэнен кочагында.

Миндэ карап елмаермын.
Кайгылар очып китэр.
Болытлар таралырга.
Бер матур суздэ житэр.

Яратам сине дип эйтсэн.
Мин эйтермен - кэдерлем.
Йорэгемдэ минем кояш.
Ул кояш бит син бэгърем.

Торле якка йозгэн чакта.
Сабырлар гына тузэр.
Сагыну белэн кунел тулса.
Коймэлэр каршы йозэр.