Моряк

Галина Полищук Ярмульская
                МОРЯК
               
                Ой не шуми гаю,
                Бо я добре знаю,
                Що є мій коханий,
                В зеленім гаю.
                Він прийшов до дуба,
                Дуба зеленого,
                Він прийшов зустріти
                Кохану свою.
                Ось іде дівчина
                Зустрітись з коханим,
                Плаче та голосить,
                Себе в груди б'є.
                Віддає матуся
                Мене за нелюбом,
                Що мені робити?
                Біль в серденьку є.
                Мамо, моя мамо,
                Не ганьби дитину,
                Я ж в тебе єдина,
                Я ж твоя донька.
                Краще помолюся,
                Тобі не скорюся,
                Іншого кохаю
                Хлопця - моряка.
                Моряк піде в море,
                В дуже чорне море,
                А я заспіваю
                Пісню голосну.
                Зачекай, моряче,
                Не кидай дівчини,
                Візьми мя з собою
                В море назавжди.