Рiдний край

Натуличка
 Рідний край
      А.И.

На різдвяному* вікні
Мальовничий подих лісу
Мов дитинство у вісні:
Думки, спогади залишуть

Про безмежний зеленгай,
Де хлопчисько босоногий
Зустрічав світанків край
На порозі сходу ночі

Де пташиний переспів
Пісні першого кохання
Зачаровував без слів,
Чутих вперше, як в останнє...

Де Батьківський рідний край
В мальвах мазанки-хатинки
І струмочка водограй
Біля копанки-кринички

Я до тебе повернусь,
Рідний край, моя колиска
Низько, низько я вклонюсь,
І далеке стане близьким!


*"різдво" -рождественскй православный праздник