Ос1нн1й настр1й

Надежда Мартынова Данчак
    ОСІННІЙ  НАСТРІЙ

Зриває вітер осінній,  жовтий лист,
Та завиває похмура, сіра,   осінь,
І не  збагнеш який у неї хист –
То холодно, то вітряно, то так морозить...


Чого останній теплий подих,
Перетворився в морок, дощ,
А настрій відлетів , на подив,
Накрив всю душу, смуток – хвощ...

Підкралась лінь, обняла тіло,
Не хочеться  творити, говорити,
І смуток лізе в душу  так уміло,
Боротися із ним - так надоїло...


То сніг зривається, то дощ колючий,
Пориви вітру,  кидають з ніг.
Кусає холод,  такий болючий,
Дрож тіла, утихомирити не міг...

Та знову сонце виглядає і тепло так,
Стає, осінній промінь гріє, грає..
Вся смута враз зникає, радість -
Тепло охоплює, та тіло накриває...

Співає радісно душа, вона щаслива,
І літає, тепло своє, природі, людям,
Віддає і зігріває, а навкруги чудова осінь,
Така мінлива – то сонця жар, а то зими пориви...





10.10.09р.