Я не давала повода любить

Юлия Донева
МАРИЯ АНОХИНА ЕДИНСТВЕНАЯ


Я не давала повода любить...

Я не давала повода любить.
Ты не  имел причины ненавидеть.
Я не пыталась про тебя забыть.
Мне лишь хотелось просто тебя видеть:
Твои глаза, улыбку и твой взгляд....
Ведь все это мне так необходимо.
Мне этот взгляд дороже всех наград,
Хоть обращен не на меня, а мимо......


Превела на Български ЮЛИЯНА ДОНЕВА

НЕ СЪМ ТИ ДАЛА ПОВОД  ДА МЕ ЛЮБИШ

Не съм ти дала повод  да ме любиш...
И причина няма за ненавист.
Не се опитвам аз да те забравя,
аз само искам просто да те виждам:
Очите ти, усмихнатият поглед...
О, те са ми така необходими!
Тоз поглед  скъп,  за мене е награда,
макар,  насочен  не към мен,  а покрай...