Адкажыце мне, добрыя людзи

Ляксандра Зпад Барысава
Чен Кім

 (вольны пераказ на беларускую мову)

 Адкажыце мне, добрыя людзі!
 Божа, чуеш ці не, адкажы -
 У гэтым жыцці калі-небудзь будзе
 Праўда дзесьці мацнее ілжы?

 І сумленных, адкрытых адказаў
 Не даюць мне ні бог, ні народ...
 Мілы сябра, не чуў я ні разу...
 Свет трасецца і кідае ў пот...