Максим Богданович. Когда огневое свеченье...

Валентина Варнавская
Максім Багдановіч (1891 – 1917)
 
Калі паласу агнявую...

Калі паласу агнявую
Ha захадзе сонца праводзе, –
Пакінуўшы вежу старую,
У сад каралеўна выходзе.
 
Вось чмель прагудзеў аксамітны,
Вось ярка-зялёная мушка...
I ўрэшце з краіны блакітнай
Ўлятае маленькая птушка.
 
Як чутна яна запявае,
Што ёсць i вясна, i каханне,
I шчасце без меры, без краю,
I першая горыч расстання.
 
Маркотна глядзіць каралеўна, –
Так сэрца жадае любові!
I хмурыць сувора i гнеўна
Кароль пасівеўшыя брові.

1915


Максим Богданович (1891 – 1917)

Когда огневое свеченье... 

Когда огневое свеченье
Над башней закатно пылает, 
Покинув свое заточенье,   
В саду королевна гуляет. 

Вот где-то шмели прожужжали,
Вот яркая мушка мелькнула...
А вот из лазоревой дали
Залётная птичка впорхнула. 

Кружит, о любви распевая, –
Какие прекрасные звуки! –
О счастье без меры, без края,
О горечи первой разлуки.

Печально глядит королевна –
О, годы её молодые!
Но хмурит сурово и гневно
Король свои брови седые.
            
1915

(с белорусского)